Terug van weggeweest - Dome-X Skip to main content

Terug van weggeweest

Een oplettende medewerkster van Hendriks Bouw en Ontwikkeling zag in Dome-X een bekend gezicht. Ze speurde haar fotoarchief af en vond de foto die ze zocht: die van Peter van Kreij, de winnaar van de hackaton tijdens de Dag van de Innovatie Maakstad Oss die in december 2015 werd georganiseerd in Dome-X. Hoe kwam Peter zes jaar later weer in Dome-X terecht?

Laten we bij het begin beginnen: hoe kwam je in 2015 bij de hackaton in Dome-X terecht?

‘Ik deed destijds de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde aan het ROC in Oss. Samen met studenten van het ROC in Veghel waren we uitgenodigd om mee te doen aan de hackaton. Het thema was 3D-betonprinten. De deelnemers kregen de opdracht om een ontwerp te maken in SketchUp voor een object dat 3D-betongeprint zou worden.’

Je won de hackaton. Wat had je ontworpen?

‘Een pingpongtafel. De jury vond mijn ontwerp het beste. Vanwege de vormgeving, maar vooral ook omdat het goed realiseerbaar was. De pingpongtafel is ook daadwerkelijk 3D-betongeprint en staat inmiddels al een paar jaar op het terrein van De Leijgraaf in Oss. Met mijn naam erin gegraveerd.’

En zes jaar later was je terug in Dome-X. Hoe zit dat?

‘Na mijn opleiding aan het ROC ben ik Vastgoed en Makelaardij gaan studeren. Ik zit nu in het derde jaar en doe een meewerkstage van anderhalf jaar bij Blouww. Daar draai ik mee in hun team van projectmanagers en ontwikkelaars. Blouww gaat voor slimme, duurzame en innovatieve oplossingen voor zakelijke en particuliere huisvesting. We hebben met Blouww een hele tijd in CROSS G gezeten. En zo kwam ik dus weer terug in Dome-X.’

En daar werd je zowaar herkend als de winnaar van de hackaton. Hoe vond je dat?

‘Ik was stomverbaasd toen ik het hoorde. In de afgelopen jaren is mijn uiterlijk behoorlijk veranderd. Maar kennelijk heb ik toen veel indruk gemaakt, haha!’

Peter van Kreij tijdens de hackaton in 2015, met zijn winnend ontwerp.

Peter zes jaar later, met zijn stagebegeleider Rens van Nistelrooij, tevens directeur/eigenaar van Blouww.